Kitesurfing στην Λευκάδα

Τα φλαμίνγκο στην Λευκάδα
4 Μαρτίου, 2016
Πράσινος Ημιμαραθώνιος Λευκάδας
4 Μαρτίου, 2016
Show all

Kitesurfing στην Λευκάδα

Λευκάδα…Ένας μικρός παράδεισος στα δυτικά της χώρας, με παραδόσεις και ήθη, που κρύβουν ιστορίες εκατοντάδων χρόνων. Η φύση, ξεναγεί τον ταξιδιώτη και επιδεικνύει τα κάλλη της με κάθε ευκαιρία. Ο τόπος, ανοίγει την αγκαλιά του και δέχεται απλόχερα τον επισκέπτη, ώστε να του προσφέρει ό,τι δεν έζησε ποτέ. Την εμπειρία ενός μοναδικού Kite Surf Open!

Μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Λευκάδας, στα δυτικά του νησιού, εκτείνεται η αμμώδης ακτή των Μύλων Αγ. Ιωάννη. Το πλήθος των παλιών, παραδοσιακών ανεμόμυλων συνυπάρχει σε απόσταση αναπνοής με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας του Ιονίου. Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ριψοκίνδυνα, θαλάσσια sports, που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Το ιδανικό για Kite Surf κλίμα, προσελκύει άντρες και γυναίκες από όλο τον πλανήτη!

Το νέο αυτό extreme sport φιλοξενείται κάθε καλοκαίρι στους Μύλους. Εκεί εξάλλου διεξάγονται οι αγώνες Kite Surf Open, μόλις από το 2004, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών. Το συναρπαστικό αυτό άθλημα, βρίσκει όλο και πιο εύφορο έδαφος, καθώς ο ευνοϊκός μαΐστρος που πνέει όλο το χρόνο δίνει μεγάλες ταχύτητες έως και 40 μιλίων, προσφέροντας έτσι ένα ανυπέρβλητο θέαμα σε όσους το παρακολουθούν.

Η ιστορία του sport ξεκινά στα 1800, ενώ χρονιά-ορόσημο στην εξέλιξη του Kite Surf  αποτελεί το 1980, οπότε και ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της τελικής μορφής του kite, από τους Γάλλους αδελφούς Legaignoux. Πρόκειται για ένα είδος αετού-αλεξιπτώτου, που επιτρέπει στο surfer να ισορροπεί στην επιφάνεια του νερού, χρησιμοποιώντας τη δύναμη και την ταχύτητα του ανέμου. Φυσικά, αυτός είναι ο λόγος, που το Kite Surf  περιγράφεται ως άθλημα που συνδυάζει το Wind Surf (ιστιοσανίδα), με το Paragliding (αλεξίπτωτο πλαγιάς).

Γι’ αυτό και η φιλοσοφία του Kite Surf  προσεγγίζει και υιοθετεί τη φύση, όσες δυνάμεις και αν ξεδιπλώνονται από μέσα της. Δεν είναι τυχαία λοιπόν, η ανάδειξη της Λευκάδας στους πιο extreme προορισμούς, για το 2011!

Ήλιος, άνεμος, νερό και γη: Στοιχεία που δημιουργούν ένα αφάνταστο μεγαλείο απολαύσεων. Μεγαλείο εμπειριών, που με τη σειρά τους, γίνονται ιστορίες. Αυτές τις ιστορίες έχουμε ανάγκη να ακούσουμε.

Αυτές τις ιστορίες, έχουμε ανάγκη να ζήσουμε…

Παναγιώτης Γκούβας – www.mas-ela.com